Kiadó irodák

Blog

A jövő munkahelye a zöld iroda

Világszerte egyre többen teszik le a voksukat a környezetbarát és újrahasznosítható termékek mellett, és törekednek a tudatos életmódra. Ezt a szemléletet a civil emberek mellett a vállalatok is átvették, így megalakulhattak a fenntartható és energiatakarékos irodák is, melyek a „zöld iroda” nevet kapták. De mitől válik egy munkahely zölddé? Nézzük az alapvetően fontos tényezőket!

Bútorok és kiegészítők

Az iroda berendezése fontos szempontot képez, amennyiben a vállalat úgy dönt, hogy csatlakozik a zöld irodákhoz. A bútorok környezetbarát anyagból készülnek, és legtöbbjük újrahasznosítható. Ahogy a nevében is benne van, ezekben az irodákban gyakran helyeznek el növényeket, illetve a kiegészítőket is a naturális stílus jellemzi. Az iroda kialakításánál törekednek arra, hogy ne halmozzanak fel felesleget, tehát kizárólag a szükséges termékeket szerzik be, azokat is gondosan megválogatva. Minden zöld irodában szelektív kukák vannak kihelyezve, amellyel ösztönzik a munkavállalókat a megfelelő hulladékgyűjtésre. Ezen felül vannak papírmentes irodák is, ahol inkább elektronikus formában tárolnak mindent, ahelyett, hogy nyomtatnának.

Energiatakarékosság

Ugyanúgy, mint otthon, az irodában is nagyban hozzájárulhatunk a pazarlás és túlfogyasztás redukálásához. Ha télen nem fűtjük túl a helyiséget, nyáron pedig nem járatjuk maximális fokozaton a légkondicionálót, akkor már tettünk egy lépést a jó ügy érdekében. Ugyanez vonatkozik a lámpákra, melyeket optimális esetben nem hagyunk felkapcsolva, ha épp nincs rá szükségünk. Mivel egy iroda általában jóval több lámpával van felszerelve, mint otthonunk, így a Led izzók használata a legjobb döntésnek bizonyul. Ugyan az iroda nem a lakóhelyünk, mégis a napunk jó részét itt töltjük. Ezért fontos ezt is magunkénak érezni, és tenni azért, hogy itt is óvjuk környezetünket.

Home office

Napjainkban rengeteg ember preferálja az otthoni munkavégzést, amit számos munkáltató támogat, hiszen ez nem csak a munkavállalónak ideális. A vállalatok is sokat tudnak ebből profitálni, hiszen energiafogyasztás szempontjából igen kedvező ez a helyzet. Nem csak a vállalatnak, de az egész környezetünkre pozitívan hat, ha nem minden nap ülünk autóba vagy nem használjuk állandóan a tömegközlekedési eszközöket, hiszen ezek is rendkívül szennyezik a levegőt. Ha mégis arra kerül a sor, hogy be kell járni irodába, akkor bizonyos cégek bérlettámogatást kínálnak, ezzel ösztönözve az alkalmazottakat a közösségi közlekedés igénybevételére.

Munkavállalók egészsége

A zöld irodát nem csak a környezettudatosság jellemzi, hanem a munkavállalókra való odafigyelés is. Bizonyított tény, hogy a testileg-lelkileg egészséges ember jobban teljesít munkahelyén is, épp ezért érdemes figyelmet fordítani az egészségmegőrzésre is. A vállalatok sokszor gyümölcsöt vagy zöldséget kínálnak, de előfordul, hogy juttatásként sportbérletet vagy magát a sportolási lehetőséget biztosítják az épületen belül. Nő a családbarát munkahelyek száma is, ahol mind az édesanya, mind az édesapa támogatásban részesül, időnként pedig családi programokkal kedveskednek nekik. Zöld irodára váltani összességében megéri, még, ha kezdetben ismeretlen dolgokkal vagy nehézségekkel találjuk szemben magunkat. Egy biztos: hosszútávon kifizetődik, és környezetünk hálás lesz érte.

 

Fotó: Envato

Átvett cikk: munkaeropiac.eu

#fenntarthatomunkahely #zoldiroda #homeoffice #energiatakarekossag

Teremtse meg vállalkozása otthonát a Fészekben!

Kapcsolat

Lépjünk kapcsolatba

Érdeklődik irodáink iránt?
Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készséggel válaszolnak minden kérdésére.

Cím: Pécs, Rákóczi út 17, 7621
TELEFON +36 72 223 009
E-mail info@feszekirodahaz.hu