Kiadó irodák

MIÉRT PÉCS?

Pécs, a jövő egyik jelentős központja

Miért pont Pécs?

Pécs Baranya megye székhelye és a Dél-Dunántúl legfontosabb gazdasági, ipari centruma. A város lakossága 150 ezer, a megyéé 385 ezer, míg a szélesebb vonzáskörzeté 600 ezer fő, ennek köszönhetően sokoldalúan képzett és széles körű tapasztalatokkal rendelkező munkaerő áll rendelkezésre.

 

Az ország déli kapuja

Pécsi kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik. Vasúti fővonal, közvetlen autópálya-összeköttetés a fővárossal és hamarosan a horvátországi Eszékkel is, repülőtér Pogányban és nemzetközi kikötő a 30 km-re lévő Mohácson. 

 

Képzett munkaerő

A Pécsi Tudományegyetem tíz karán több mint húszezer hallgató tanul. A képzési paletta egy tudományegyetemhez méltóan széles spektrumot fed le a közgazdaságtól és a jogtól kezdve a bölcsészet- és természettudományokon át a műszaki, orvos- és egészségtudományi szakokig.

Az egyetem mellett hasonlóan széles képzési palettát kínáló szakképzési centrum működik a városban. Többek között fém- és gépipari, informatikai, kereskedelmi, közgazdasági, logisztikai és szociális szakmákat tanulhatnak a fiatalok a pécsi technikumokban és szakképző iskolákban.

A végzettséget szerző diákok az ön vállalkozása számára is biztosítani tudják a szakmai utánpótlást. 

 

Kedvező gazdasági környezet

A sokféle tanulási lehetőségnek köszönhetően az álláskeresők több mint fele rendelkezik legalább középfokú végzettséggel. A helyi munkaerő jellemzően fiatal és mobilis, a fluktuáció szintje a fővárosihoz viszonyítva kisebb. A munkanélküliségi ráta az országos szint feletti, az átlagkereset viszont a nemzetgazdaság egészéhez mérve alacsonyabb, így a Pécsett megtelepedő cégeket kedvező foglalkoztatási környezet várja.

Ehhez társulnak az ugyancsak mérsékeltebb egyéb költségek – például a kedvező irodabérleti lehetőségek –, vagy az elérhető gazdaságfejlesztési támogatások.

Nem véletlen, hogy a helyi cégek mellett számos globális vállalat telepítette ide gyártó- vagy háttértámogató kapacitásait.

MIT KELL TUDNI A FÉSZEK IRODAHÁZRÓL?

Ideális választás a szolgáltatóközpontoknak

Pécsett minden feltétel adott, amelyek a modern üzleti folyamatokhoz nélkülözhetetlen SSC-k működéséhez szükséges. A megye etnikai sokszínűségének köszönhetően számos helybéli otthonról hozza egy idegen nyelv – pl. német vagy délszláv – ismeretét. A városban több kéttannyelvű középiskola, az egyetemen pedig tucatnyi nyelvi szak működik az angoltól és a némettől kezdve a latin és szláv nyelvekig. Emellett minden karon folyik nyelvoktatás, a végzősöktől legalább egy, de jellemzően két nyelv ismeretét várja el az intézmény.

A városban mindegy 4-5000 külföldi diák él, akik tanulmányaik mellett szívesen vállalnak munkát. Az angolul eleve jól tudó fiatalok gyakran beszélnek hazánkban ritkának számító nyelveket, mint például az arab, a perzsa, a kínai, a portugál vagy a svéd.

Az SSC-k számára kedvező adottságokat már több cég felismerte, de a városban ez a szektor egyelőre nem telített. Miközben évről-évre szép számban kerülnek ki az egyetemről a képzett és nyelveket beszélő fiatalok, a fővároshoz képest egyelőre enyhébb a verseny a legjobb munkavállalókért.

Teremtse meg vállalkozása otthonát a Fészekben!

Kapcsolat

Lépjünk kapcsolatba

Érdeklődik irodáink iránt?
Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készséggel válaszolnak minden kérdésére.

Cím: Pécs, Rákóczi út 17, 7621
TELEFON +36 72 223 009
E-mail info@feszekirodahaz.hu