Kiadó irodák

Blog

Rohamosan nő az SSC-ben dolgozók száma

Ugrásszerűen megnőtt a szolgáltatóközpontokban dolgozók száma

 

Közel másfélszeresére nőtt a szolgáltatóközpontok, vagyis az shared service centerek és business support centerek központok száma tavaly a járvány közepén. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2020-ban már 240 ilyen központ működött az országban, 70-nel több, mint 2019-ben. Ez 41 százalékos növekedés.

Ezek a központok jellemzően nemzetközi nagyvállalatok magyarországi telephelyei, illetve leányvállalatai, ahol valamilyen belső folyamatot, például számvitelt vagy informatikai szolgáltatásokat koncentrálnak, innen kiszolgálva a többi egységet.

A munkavállalók száma is jelentősen növekedett, tízezer fővel többen dolgoznak az ágazatban. Az adatok szerint az ágazat tavaly már 61 ezer főt foglalkoztatott, illetve 3500 részmunkaidős állást biztosított. A G7 szerint a fizetések is átlag felettiek, az alkalmazottak bruttó átlagkeresete közel 670 ezer forint volt, míg a részmunkaidősöké meghaladta a 370 ezret, az irodaházak építése miatt pedig az építőipart is serkenti az SCC-BSC-ágazat

A globális nagyvállalatok előszeretettel választják Kelet-Közép-Európát az ssc-k helyszínéül. Magyarországon a világ legnagyobb 500 vállalata közül 144 van jelen, és közülük közel 80 ssc-t vagy bsc-t is üzemeltet az országban.

Fotó: Envato

Átvett cikk: munkaeropiac.eu

#ssc #bsc #foglalkoztatas #meunkaero

Teremtse meg vállalkozása otthonát a Fészekben!

Kapcsolat

Lépjünk kapcsolatba

Érdeklődik irodáink iránt?
Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készséggel válaszolnak minden kérdésére.

Cím: Pécs, Rákóczi út 17, 7621
TELEFON +36 72 223 009
E-mail info@feszekirodahaz.hu